Amerikansk Morotskaka …

????????

Hur många gånger har man inte varit på ett café, suktande pekat genom glaset och sagt, en morotskaka tack. Och lika besviken blir man nästan varje gång över en torr och tråkig kaka …

Räddaren i nöden blev min arbetskamrat som tog med sig en underbar morotskaka till jobbet. Och vad passar bättre till fikat denna vackra höstdag än hennes Amerikanska morotskaka? Här kommer receptet även till er.

3 ägg, 5,½ dl rårivna morötter, 2,½ dl olja (ej oliv) – Blanda allt i en skål

3,½ dl mjöl, 3,½ dl socker (gärna farin), 3 tsk kanel, 3 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk bikarbonat – Blanda allt i en skål

Om man önskar en lite kraftigare smak av kanelen skall man nog ta lite mer än angivet.

Blanda ihop båda skålarnas innehåll. Häll upp i en springform. Grädda i ca 40 min i 175 grader. Låt svalna innan man brer på nedan kräm.

Krämen: Blanda 1 pkt Philadelfiaost och florsocker efter smak.