Polly kladdkaka …

????????

Om man har ett bra grundrecept på en god chokladkaka kan man egentligen blanda ner lite vad som helst som man tycker om. Så om ni har ett eget recept på en chokladkaka går det precis lika bra att använda.

Godiset gör att kakan blir tyngre och kladdigare. Kakan är fortfarande väldigt svajig när man tar ut den efter 60 minuter men om man låter den vila/svalna så stelnar den till sig. Om man nu inte tycker om när den är riktigt kladdig då går det bra att mumsa på med en gång …

Blanda ihop enligt nedan och därefter Polly. När man hällt ner smeten i formen så peta ner ev Polly som sticker upp. Dessa smälter annars bort och ligger dom högt upp i smeten har dom en tendens att vilja flyta upp.

3 st ägg, 4,5 dl socker, 250 gram smält smör, 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt, 6 msk kakao och 1 påse Polly

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda sen med ägg/socker smeten. Därefter det smälta smöret. Sist i med Polly. Gräddas i ca 60 minuter i 150 grader.

 

 

Annonser