Gnocchi a lá Ernst …

???????????????????????????????

Okey, lite meckigt med flera moment, men inte alls svårt! Den här tallriken blev lite ihop-plock från Ernst sommartallrik där det serverades tillsammans med en varm sallad. Hela receptet finner ni på recept.nu

0.5 kg bakad potatis, eller mjölig potatis, 1,5 dl vetemjöl, 1 äggula, grovriven parmesan. I botten har jag lagt ruccola och toppat med rostade hasselnötter och parmesan

Börja med att förbereda genom att baka potatisen. Ca 225 grader, ungefär 1 timma. Jag kör potatisen inlindad i folie. Vet inte om det är rätt eller fel. När potatisen är klar. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt salt. Gröp ur potatisen och lägg den i en bunke och mosa med en gaffel eller potatispress. Tillsätt äggula och blanda runt. I receptet stod det 1 msk parmesan. Alldeles för lite för min smak. Jag öste på massor. Provsmaka dig fram. Tillsätt sedan vetemjöl. Om degen är för blöt, tillsätt mer vetemjöl.

Häll ut degen på ett mjölat bord. Knåda degen smidig, dela sen upp den i fyra delar. Rulla ut till smala strängar (fingertjockt). Skär upp i önskade längder, ca 1 cm. När vattnet kokar, lägg i gnocchin. Dom flyter upp till ytan när dom är klara vilket tar några minuter. Lyft upp dom med en hålslev och lägg på en kökshanduk så att dom får rinna av sig lite. Stek dom sedan gyllenbruna i en stekpanna. Lägg över på ett fat och strö över nötter och parmesan.

 

Källa: Recept.nu

 

 

 

Annonser