Sparrispaj med västerbottenost och senap

Kanske att man undrar lite över senapen. Men det behöver man inte göra. Det passade riktigt bra ihop. Tycker i alla fall jag. Men skippa den ifall ni är skeptiska.

250 gram kall smördeg, 2 buntar grön sparris, 1 dl creme fraiche, 1 dl + 1 dl västerbottenost, 2 äggulor, 1 msk dijonsenap, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar

 

Rulla ut degen i en form. Rund eller avlång. Picka med gaffeln och förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 10 minuter, 200 grader.

Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär dem i bra längder. Lägg dem i det förgräddade skalet.
Blanda ihop äggulor, creme fraiche, senap och 1 dl ost. Krydda med salt och peppar. Häll krämen över sparrisen och strö sedan över 1 dl ost. Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter tills pajen har fått färg.

 

Gott!

 

Inspiration: Allt om mat