Salt kolapannacotta

Hade ett oprövat recept liggandes som det var dags att ta tag i. Gillade namnet. Salt kolapannacotta. Få ingredienser, snabbt och enkelt. Receptet räckte till 7 st glas som på bilden. Man skulle kunna våga sig på lite mer flingsalt än vad receptet säger. Det blev en krämig bra konsistens men önskar man en mer ”dallrig” variant skall man nog ta lite mer gelatin.

2 st gelatinblad, 4 dl vispgrädde, 1 burk dulce de leche/karamelliserad mjölk 397 gram och 1/2 tsk flingsalt

Topping: Salta/rostade mandlar + färska hallon eller vad man nu gillar

 

Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Koka upp 4 dl vispgrädde i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och vispa genast ner dulce de leche/karamelliserade mjölken. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under fortsatt vispning. Rör ner 1/2 tsk flingsalt. Häll upp i glas och låt dem stå i kylen i minst fyra timmar. Vid servering, toppa med hackande nötter och färsk frukt. 

Gott gott

 

 

Med inspiration från: ICA