Kladdig kokoskaka …

Förra veckan hade kollegan med sig kokosrutor till jobbet. HUR kunde jag ha glömt bort dessa underbara kokoskakor? Jorå, receptet fanns kvar i mina gömmor och här kommer det.

 

4 ägg, 6 dl strösocker, 150 gram rumsvarmt smör, 6 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 2 krm salt, 3 dl vetemjöl

Glasyr: 200 gram kokosflingor, 2 dl strösocker, 1 dl sirap, 1,5 dl vispgrädde, 75 gram margarin

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda därefter ner margarin, kakao, vaniljsocker, salt och sist mjölet. Bred ut smeten i en form ca 35×40 cm med bakplåtspapper. (Men inte ända ut i kanterna. Har du en lite mindre form så ta det i stället). Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter på 200 grader.

Blanda samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter, under tiden kakan är i ugnen. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan har fått fin färg. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skär i bitar.

 

Njut!

 

Källa: Malins recept i Allt om Mat

Annonser