Snögubbetårta …


Okey, gjorde mig till lite extra när min bror fyllde år. Tänkte, hur svårt skall det vara att göra en stående snögubbetårta. Inte svårt alls visade det sig. Bara kul. Jag har använt chokladkaka som grund som jag har gjort några dagar i förväg. Chokladkakan har jag sen knådat ihop för att forma till bollar som jag låtit stå i kylen dagen innan jag klädde snögubben med sockerpasta. Morotsnäsan och hatten gjorde jag dagen innan i sockerpasta och lät stå framme för att stelna till lite. Risken var kanske annars att dom skulle sloka lite. Snögubben på bilden är gjord av två chokladkakor.

 

Här har ni ett recept på en bra chokladkaka som inte blir så kladdig utan som är bra att jobba med. Om den blir för kladdig, ta lite mer mjöl när du skall rulla bollarna. Om den för torr, blanda i vätska, ex kaffe är gott.

3 st ägg, 4,5 dl socker, 250 gram smält smör, 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt, 6 msk kakao

Vispa socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda sen ner detta i äggsmeten. Blanda sist ner det smälta smöret. Häll i formen, med löstagbar kant. Gräddas i ca 60 minuter i 150 grader.

 

Låt fantasin flöda!

 

Annonser