Chokladkaka med polkagris & marshmallows …


Gillade polkacrispet på chokladkakan som jag blev bjuden på för någon vecka sen, så jag körde på en likvärdig variant idag. Baka en chokladkaka i en fyrkantig form. 30×40 cm istället för en rund. Lägg en skärbräda med tyngd ovanpå för att platta till kakan lite när den kommer ut ur ugnen. Låt kakan svalna. Jag smälte choklad och bredde över fyrkanterna innan jag strösslade över polkagris och marshmallows.

 

3 st ägg, 4,5 dl socker, 250 gram smält smör, 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt, 6 msk kakao

Vispa socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda sen ner detta i äggsmeten. Blanda sist ner det smälta smöret. Häll i formen. Gräddas i ca 60 minuter i 150 grader.

 

God jul.

 

 

Annonser