Saffranskladdkaka …


Det här receptet har legat och suktat ett tag men nu fick jag äntligen tid att testa det. Den var värd att vänta på. Underbart god och kladdig saffranskladdkaka. Serveras med en klick grädde, ev med lite lingon.

100 gram smör, 200 gram vit chokladkaka, 3 ägg, 0,5 dl socker, 2 msk vaniljsocker, 3 msk ljus sirap, 2 påsar saffran (1 st i grundreceptet men jag slängde i två), 1 krm salt, 1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175°C. Smöra en form med avtagbar botten, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret, dra av och tillsätt hackad choklad, blanda väl. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan sirap, saffran och salt i smeten. (Mortla saffranet med lite socker innan du rör ner det i smeten för att få ut mer smak och färg.) Rör ner choklad och smörblandningen i äggblandningen. Blanda därefter i mjölet och blanda ihop allting. Häll smeten i formen. Grädda i 20-25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Låt den bli sval och stelna till. Går utmärkt att göra i förväg och lägga i frysen.

I grundreceptet skall det vara limeskal från 1 st lime i smeten. Hade inte det hemma och det gick bra det med.

 

Källa: Santa Maria

 

Annonser