Den obligatoriska kräftosten …

?????????????????????????????

Nu när kräftskivorna är i full gång ute i stugorna vill jag gärna dela med mig av min favorit till kräftkalaset. Den obligatoriska kräftosten!!! Okey, kanske lite överambitiöst, men det är det värt när man ställer fram den på bordet. Den går alldeles utmärkt att göra dagen innan.

1 st creme fraiche, 1 st philadelphiaost , 1 st liten silverlök alt rödlök, 2 st burkar svar kaviar och 1 st röd kaviar (Använd storkornig. Den ”vanliga” är numera bara som små sandkorn)

 

Eftersom creme fraichen är mycket lösare i konsistensen än tidigare så är tipset att vispa den så att den blir fastare innan man använder den. Finhacka löken och blanda den sen tillsammans med creme fraiche och philadelphiaosten. Bred ut röran på en tallrik. Den blir någon centimeter hög. Sen är det bara att dekorera med röd och svart kaviar efter bästa förmåga …

Ett tips är att rita upp kräftan innan i osten med ex en tandpetare.
Gott, gott på salta kex.

 

 

 

Recept

Annonser