Hallon- och lakritsglass …


Inspirerad av min väns hallon- och lakritsmarmelad blev det också en glass på samma tema.

3 äggulor, 1,2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2 dl + 1 dl vispgrädde, 500 gram frysta hallon, 1,5 dl Turkisk peppar + maränger

Koka hallonen och Turkisk peppar tillsammans tills karamellerna har smält. Sila sen bort alla frön och låt svalna. Till glassen behövs 1,5 dl ”hallonsaft”.
Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Blanda 1 dl ovispad grädde med hallonsaften. Vispa 2 dl grädde ganska hårt. Vänd ner de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30 minuter. Häll sen över i en burk/glas och låt stå ytterligare några timmar i frysen. Garnera med maränger och lite strössel.

Gott!

Recept på Små goda maränger finner du här.
Det blir ju trots allt äggvita över från glassen …

 

Annonser