Sätt smak på smöret …

Japp, som rubriken lyder. Sätt smak på smöret.
Min favorit till midsommar är Matjessillsmör. Det äter även dom som inte gillar sill. Det säger väl det mesta?

Matjessillsmör
Häll av spadet från matjessillen. Mixa till en slät röra. Blanda ihop med smör (ex Bregott) till en bra konsistens. Hacka ner gräslök och blanda runt. Ställ in i kylen inför serveringen. Gott på tunnbröd.

Chorizosmör
Ta av skinnet på korven och skär upp den i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och värm den färdig i ugnen. Mixa den sen till en slät röra. Låt svalna. Blanda sen ihop det med smör (ex Bregott) till en bra konsistens. Ställ in i kylen inför servering. Gott till nybakat bröd eller till tunnbröd.

 

Sen är det bara att testa vidare med egna smaker …

 

Annonser