Randig chokladmousse …

Ja, ni förstår säkert principen. Olika varianter av choklad som man varvar. Och det kan inte sägas för många gånger, det är busenkelt att göra egen chokladmousse. Använd din favoritchoklad så blir det ännu bättre. Det blir ganska mäktigt så servera gärna i mindre glas med frukt/bär ovanpå, det lyfter det hela så det tycker jag att man skall ha. Byt ut frukt/bär mot säsongens smaker.

Mörk chokladmousse: 200 gram choklad, 2,7 dl vispgrädde och 4 äggulor
Ljus chokladmousse:  200 gram choklad, 2,7 dl vispgrädde och 5 äggulor (Den blir lösare i konsistensen och därav 5 äggulor)

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda sen ner äggulorna. Rör försiktigt ner lite smält choklad och rör om. Ta lite till och så blanda sen ner resten. Låt stelna till en stund i kylen. Häll sen upp vardera mousse i varsin liten platspåse som du sen klipper ett litet hål i. Varva moussen i glaset och ställ sen tillbaka dom i kylen några timmar till. Toppa med frukt/bär vid servering.

Gott gott.

 

 

 

Annonser