Sparrissoppa med parmesan …


Det här med soppa är lite svårt att skriva ner exakt recept på tycker jag. För man liksom höftar under matlagningen med lite här och där. Men här kommer ingredienserna till soppan. Den blir ganska mäktig så jag skulle rekommendera den som förrätt.

Grön sparris (fryst), gul lök, creme fraiche alt grädde, buljongtärning, havsalt + vitt vin om så önskas

Tina sparrisen (Blev förvånad över hur stora och bra kvalité den frysta sparrisen hade). Skär den i mindre bitar. Spara knopparna till serveringen. Jag hackade och fräste den gula löken och lade sen ner sparrisen. Låt det blir varmt. Sen hällde jag över creme fraiche/grädde (smaksak vad man vill ha). Smula över buljongtärningen. Låt koka ihop en stund. Mixa med en stavmixer och gör soppan slät. Späd ut soppan med lite vatten. Låt puttra en liten stund. Häll i lite riven parmesan, en skvätt vitt vin och smaka av med havssalt. Det behövs en del sälta för att smaken skall komma till sin rätt.

Vid servering, toppa med riven parmesan och sparrisknopparna.

Smaklig spis!

 

 

Annonser