Paj fylld med tomater …



Häromdagen blev det en tomatpaj och en sallad till. Kanske inte den vanligaste pajfyllningen, men fräsch och god. Jag blandade ner fetaost i salladen som passade gott ihop till pajen.


Pajdeg: 150 gram smör, 3,5 dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten
Fyllning: 10 st stora tomater, 1 st röd lök, tomatpure, riven ost. Svarta oliver utan kärna. Krydda med vad du tycker om, ex rosmarin, timjan eller vitlök
Blanda samman smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form och ställ kallt.

Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka löken. Häll ner blandningen i en kastrull med lite olja och låt det puttra ihop med tomatpuré och kryddor. Det skall bli en ganska ”torr” massa. Detta tar en liten stund. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.

Häll riven ost i botten på pajskalet. Häll över tomatröran och sist på med oliverna. In i ugnen i ytterligare 10-15 minuter, eller tills den har fått färg.

 

Smaklig spis!

 

 

Annonser