Semmelwrap …

semmelwrap
Troligen sist ut i Sverige med att testa Semmelwraps. Men jag gjorde det i alla fall storstilat med att äta en egengjord. Galet gott!

Inte speciellt svårt. Men det tar lite tid.

12 st – 25 gram jäst, 1 dl mjölk, 1,5 dl vatten, 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl socker, 1 krm salt, 1,5 tsk malen kardemumma, 1 ägg, 8 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver

Fyllning: Mandelmassa + lite mjölk, vispgrädde

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till fingervarmt 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 12 bitar, rulla till släta bullar. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn platta, 1-2 mm tjock och ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1 st åt gången i ugnen. Grädda i mitten av ugnen 3-4 min. Prova dig fram. De ska vara precis genomgräddade och inte fått färg eftersom de ska kunna vikas utan att spricka. Låt bröden svalna mellan bakdukar så att de håller sig mjuka. Riv mandelmassan och blanda med mjölk till en slät kräm. Spritsa eller bred ut mandelmassan på brödet. Vispa grädden och spritsa eller klicka den på fyllningen. Vik ihop som en wrap. Botten först, vik sedan in kanterna över fyllningen.

 

Källa: Arla

 

 

Annonser