Dags att göra egen Glögg …

????????

Höll på att glömma! Det är dags att göra glöggen, julen är inte så långt borta som vi tror. Om det känns för mycket, halvera recptet eller spara några flaskor till nästa år. Dom smakar lika bra då, eller kanske tom lite godare …

Ingen alkohol krävs, det fixar potatisen!

5 liter svagdricka, 5 skivade råa potisar, 1 pkt bakjäst (ej för söta degar), 1 påse nejlikor, 1 påse kardemummakärnor, 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm), 1 kanelstång, 1-2 paket russin (500g), 2,5 kg socker.

Blanda ut jästen med lite svagdricka innan du blandar allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i, och sen låter man brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur i sex veckor. Rör inte under tiden utan låt den vara i fred. Tappa upp på rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.

Hemmagjord glögg Recept

Källa: Göteborgsposten

 

 

Annonser