Saftiga citronrutor …

citronrutor
Jag valde att skära upp dessa i små bitar och servera dom som en plockbit istället för på tallrik med sked.

250 gram smör, 1 lime, 1 apelsin, 3 ägg, 3,5 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 2,5 dl vetemjöl + Florsocker

1. Sätt ugnen på 150°. Klä en liten långpanna, ca 20×30 cm, med bakpapper.
2. Smält smöret. Riv skalet av limen och apelsinen och pressa ur saften.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i smör samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter.
4. Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den och dra bort bakpapperet. Pudra generöst med florsocker över och skär sedan i rutor.

 

Källa: Allers

 

Annonser