Schweizernötsglass …

Schweizernötsglass

Eftersom jag råkar älska schwernötchokladen var jag ju bara tvungen att testa att göra en glass på den. Det gick utmärkt. Mer än utmärkt faktiskt, för den blev vansinnigt god.

3 äggulor, 1,2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2,5 dl mjölk 3%, 2 dl vispgrädde + 200 gram  schweizernöt

Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner den smälta chokladen i grädden. Börja med lite i taget. Vänd sen ner de övriga ingredienserna i chokladgrädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30-40 minuter. Häll sen över i en burk och låt stå ytterligare några timmar i frysen.

Annonser