Rabarberglass …

Rabarberglass

Rabarberglass. Underbart fräsch.

3 äggulor, 1,2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2,5 dl mjölk 3%, 2 dl vispgrädde + 500 gram späd rabarber, 1,5 dl socker

Tvätta rabarbern och skär den i cm-tjocka bitar. Koka upp rabarber och socker (1,5 dl). Låt rabarbern sakta lösas upp på svag värme. Låt den kallna.

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner rabarbern i grädden. Ta lite i taget. Kanske inte allt behövs. Smaka dig fram. Vänd sen ner de övriga ingredienserna i den rabarbergrädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30-40 minuter. Häll sen över i en burk och låt stå ytterligare några timmar i frysen.

Annonser