Vit chokladtårta …

Midsommartårta vit choklad

Fick snabba mig med kameran innan den här goda tårtan försvann helt …

Tårtan: 250 gram vit choklad, 200 gram smör, 3 ägg, 2,5 dl strösocker, 2 msk konjak, 2 dl vetemjöl
Glasyr: 150 gram vit choklad, 0,5 dl vispgrädde (Hm, undrar om jag tog dubbelt av detta …)
Önskad frukt att lägga ovanpå

Hacka chokladen, smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladen, konjaken och mjölet. Häll smeten i en bröad/kokos form med löstagbar botten, ca Ø 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, 175 grader. Låt kakan svalna och ställ i kylen.

Glasyren: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen. Bred sen över glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.

Dekorera med önskad frukt och sikta över lite florsocker som dekoration.
Källa: ICA

 

 

Annonser