Matjessilltårta …

Matjessilltårta Matjesilltårta

Den obligatoriska underbara Matjessilltårtan! Eller som jag har gjort på bilden, i små portionsformar. Lika gott oavsett.

250 gram kavring, 75 gram smör

3 st gelatinblad, 1 burk matjessill 200 gram, 1 st rödlök, 2 dl creme fraiche, 250 gram kesella, 1,5 krm vitpeppar, 1,5-2 msk sillspad, 2 krukor färsk gräslök

 

Börja med att mixa kavring och smält smör. Blanda ihop till en röra. Häll brödblandningen i en form med avtagbar kant och platta ut i botten. Ställ formen i kylen.

Blötlägg gelatin i kallt vatten. Låt sillen rinna av men spara spadet. Finhacka sillen. Finhacka rödlöken. Blanda sill, lök, creme fraiche och kesella. Smaksätt med vitpeppar och sillspad. Ta upp gelatinet och låt rinna av. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Låt svalna något. Häll en sked av sillröran i kastrullen och blanda med gelatinet. Rör sen ned allting i sillröran.

Bred ut sillröran över kavringen i formen. Låt svalna i kylen i ca 3-4 timmar (eller över natten) tills den har stelnat. Finhacka gräslöken och strö över innan servering.

 

Källa: Tasteline

Annonser