Vit kladdkaka …

???????????????????????????????

Hade ett recept liggandes på Vit kladdkaka, och när det dök upp en fototävling som passade till den kakan så fick jag en bra anledning till att testa den.

Botten: 100 gram smält smör & 14-15 st krossade digestivkex
Kakan: 100 gram smör, 200 gram vit choklad, 2 msk vaniljsocker, 0,5 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1 kryddmått salt, 3 ägg, 3 msk sirap

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med krossade digestivkexen. Bred ut i en smord ungssäker form (ca Ø 22-25 cm). Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.

Blanda de torra ingredienserna medan du smälter chokladen i en annan skål över ett vattenbad. Rör i smöret i den smälta chokladen. Blanda även ner äggen och sirapen i chokladsmöret. Denna blandning rör du sen ihop med dom torra ingredienserna. Häll smeten över digestivbotten och in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan skall stå kallt i ca 1 timme innan servering. I originalreceptet var det en kiwikompott till men jag skivade upp jordgubbar och lade ovanpå. Dagen efter blev kakan ännu godare när den också hade tagit upp lite smak av jordgubbarna. Välj din egen favoritfrukt efter säsong.

 

Källa: Jennys matblogg

 

 

Annonser