Rabarbermousse …

Recept Rabarbermousse

Enkel och smakrik rabarbermousse. Syrlig utan att vara sur.

500 gram späd rabarber, 1 1/4 dl socker, 2 dl vispgrädde, 2 tsk vaniljsocker

Topping: Choklad eller ev kaksmulor

Skölj rabarbern, men skala inte. Skär den i ca 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret.

Låt rabarbern sakta lösas upp på svag värme. Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna.

Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker och vänd ner den skedvis i rabarberkompotten. Blanda väl.

Fördela moussen i fyra portionsglas, eller i en drös småglas (som på bilden). Låt stå i kylen några timmar. Eller över natten. Toppa med choklad eller lite kaksmulor innan servering.

 

Tips: Om man har några jordgubbar hemma så kan man byta ut lite rabarber mot gubbar. Rabarber och jordgubbar är goda smakkompisar.

 

Källa: Hemmets Journal

 

 

Annonser