Rabarberchutney till ost & kex …

Rabarberchutney

Har ni som jag en massa underbar rabarber i trädgården?
Här kommer tips på god rabarberchutney.

0,5 kg rabarber (ca liter skuren), 2 gula lökar, 6 dl socker (ca 500 gram), 0,5 tsk malen vitpeppar, 1 tsk malen kryddpeppar, 1 tsk malen kanel, 2 msk ättiksprit (12%), 0,75 dl vatten

Skär rabarbern i ca 1 cm breda bitar. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka på svag värme utan lock tills massan har tjocknat, ca 45 minuter.

Ös upp chutneyn i rena varma glasbukar och sätt genast på ett lock. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 2 veckor. Hållbarhet ca 3-6 månader. (Fast jag skulle säga mycket längre än så)
Källa: COOP

 

 

Annonser