Semla som muffins …

Semla muffins cupcake

Det här är en god och snabb ersättare till den traditionella semlan!

4 ägg, 3 dl socker, 100 gram smör, 3 tsk kardemumma, 1 dl mjölk, 2,5 tsk bakpulver, 4 dl vetemjöl

Fyllning: Mandelmassa och ovispad grädde
Toppa med vispad grädde och florsocker

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält smör, kardemumma, mjölk, bakpulver och mjöl. Rör ihop. Fyll en muffinsform med 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter på 200 grader. Blir ca 20 st.

Låt svalna och skär sedan bort ett lock på varje muffins. Gröp ur ett litet hål i muffinsen. Blanda mandelmassan med lite ovispad grädde till en följsam röra. (Blir så mycket godare än en bit hård mandelmassa.) Vispa grädden. Fyll muffins med mandelmassan och spritsa sen över grädden. På med locket och pudra över med florsocker.

 

Källa: kellybiddle.se

 

 

Annonser