Grönkålssoppa med knaperstekt bacon …

Grönkålssoppa
Underbara grönkål. Det tog tyvärr ett tag innan jag förstod hur gott det var med grönkål. Inget man testar bara för testandet skull egentligen. Då finns det andra saker att testa före. Men jag hade turen att bli bjuden på grönkål hos en vän. Grönkålspizzan. Testa den! Oväntad god. Du finner den här på bloggen.

Nu har jag inget exakt recept utan man kan höfta lite hur som egentligen. Som med dom flesta soppor.

Fryst hackad grönkål, gul lök, grädde/creme fraiche, buljongtärning, vitlök och salt och peppar + bacon

Tina grönkålen. Hacka gul lök och stek på den i en kastrull. Inte så att den bränns. Häll på grönkålen och grädde/creme fraiche och smula i en buljongtärning. Låt koka ihop en stund. Fyll på med mer grädde/creme fraiche eller vatten så att den får den konsistens du önskar. Pressa ner en vitlök. Smaka av och salta. Mixa soppan slät med en stavmixer och låt stå och dra till sig en stund till på spisen. Minns inte, men det kan ha varit så att jag hade i lite sherry eller något i också.

Går utmärkt att göra soppan dagen innan och värma upp när den skall ätas. Den är oftast lite tjockare dagen efter så att man får spä ut den med lite grädde/creme fraiche/vatten.

Skär baconet i små bitar och stek knaperstek. Strössla över soppan vid servering.

 

Njut.

 

 

Annonser