Blomkålsmousse med knaperstekt bacon …

Blomkålsmousse med bacon
Okey, det saknas bacon på bilden. Men det var inget bacon kvar när jag skulle fotografera dagen efter.

Blomkål och lite smör, grädde + salt. Ev gelatin
Bacon och kavring

Koka upp blomkålen. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät med lite grädde och en klick smör. Salta.

Och så var det här med gelatin. Jag mätte upp hur mycket vätska/röra jag hade och läste på förpackningen hur många gelatinblad man skulle ha. Dock ville jag inte att det skulle vara stelt, bara lite fastare än löst så man får höfta lite. Det går självklart bra utan gelatin, men blir som sagt lösare då. Ställ in i kylen för att stelna och ta fram någon timma före servering så att den inte blir så kall. Fungerar utmärkt att göra dagen innan servering.

Skär baconet i små bitar och stek det knaperstekt. Häll på små bitar av kavring och stek det tillsammans. Toppa det sen på blomkålsmoussen.

 

 

 

 

Annonser