Tiramisu i en glasburk …

Tiramisu glasburk
Då har även jag testat att göra egen Tiramisu. Inte speciellt komplicerat. Receptet jag fann var för en långpanna 20-30 cm, 8 personer. Men jag tyckte att det var lite charmigare att servera den i en glasburk. Smaka dig fram när du gör röran ifall du vill ha lite mer likör eller socker. Desserten kan göras dagen innan. Vänta dock med att pudra över kakao till serveringen.

3 äggulor, 500 gram mascarpone, 0,5 dl Amaretto, (mörk rom eller någon annan mandellikör), 3 äggvitor, 1 dl strösocker, ca 20 st savoiardikex, 1,5 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe. Kakao att pudra över vid servering.

Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under vispningen. Vispa tills smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitevispet i mascarponeröran.

Doppa den sockrade sidan på kexet hastigt i kaffe och lägg i botten på din form/burk. Häll över smeten över kexen och ställ övertäckt i kylen minst 5 timmar i förväg. Ta ut desserten ca 1 timma före servering så att den blir rumsvarm. Pudra med kakao.

 

Källa: ICA

Annonser