Kreolsk gryta …

Kreolsk gryta
Underbar gryta med en massa godsaker. Och för den som undrar över den geografiska biten, så är det Västindien. Här kan man verkligen ta ut svängarna, som med alla grytor, mer eller mindre av det du tycker om. Eller byt ut något. Spelar mindre roll om det helt plötsligt inte längre är en kreolsk gryta. Bara den är god.

Fläskfilé, kryddstark korv (ex chorizo), röd paprika, svarta oliver, ättiksgurka, syltlök och en massa grädde/creme fraiche, köttbuljong, vitlök och salt & peppar + Potatis

Skär upp fläskfilén i mindre bitar och stek i en stekpanna tills dom har fått färg. Lägg sen över i en gryta och fyll på med skivad korv, oliver och matgrädde/vispgrädde/creme fraiche (använd vad du gillar, eller blanda). Blanda i buljong, tryck i lite vitlök, salt och peppar. Låt puttra till sig en stund. Smaka av. Innan sluttampen så lägger du även ner skivad paprika, hackad ättiksgurkan och syltlöken. Dom förlorar krispigheten ifall dom puttrar med från början.

Servera med pressad potatis.

Njut.

 

 

 

 

 

 

 

Annonser