Pannacotta med Basilika …

Basilikapannacotta
Gillar man basilika så gillar man denna. Första gången jag åt denna var det med jordgubbar ovanpå och det var lite godare än blåbären. Men när jag gjorde denna fanns det inga jordgubbar och blåbären blev ett bra andrahandsval. Jag körde på dubbla receptet nedan. Blev fem stora glas. Alt 10 små glas.

1 kruka färsk basilika, 2,5 gelatinblad, 3 dl vispgrädde, 1,5 dl mjölk, 1 lime, socker + bär

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla. Koka upp vatten. Noppa av bladen på basilikan. Lägg ner basilikabladen i kokande vatten, ca 15 sekunder. Häll av vattnet och kyl genast av bladen med kallt vatten. Krama ur vätskan ur basilikabladen. Riv ner limeskal bland basilikabladen. Pressa även ner lite limesaft. Pressa ner mer limesaft senare efter tycke och smak. Mixa sen med en stavmixer till en slät röra.

Koka upp grädden och mjölken i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Häll över grädd/mjölken i basilikamixen och rör runt. Smaka av med socker för att få fram smakerna och ev mer limesaft. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vätskan. Häll över lite av basilikaröran i en bunke och lägg ner gelatinbladen. Rör runt tills dom har smält. Häll sen över allting ihop med resten av basilikaröran. Blanda väl. Häll sen över i glas och in i kylen. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

Toppa med bär.

Inspiration från ICA

Annonser