Morotsbearnaise …

Morotsbearnaise
Här kommer en annan variant av bearnaise som passar hösten bra. Dock inte speciellt nyttig bara för att den innehåller morötter. Sorry.

4 st morötter (ca 400 gram), färsk dragon, 0,5 dl vitvinsvinäger och 75 gram rumsvarmt smör

Skala och skär morötterna i cm-stora bitar. Koka dom mjuka i lättsaltat vatten. Repa 5-7 färska dragonkvistar. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på 0,5 dl vitvinsvinäger. Låt koka tills hälften av vinäger återstår. Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en hel slät puré med stavmixer. Tillsätt vinägern, dragonblad och 75 gram rumsvarmt i klickar. Mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Källa: ICA

 

Eller så kör man snabbenkelvarianten.

Morötter och så kör man på dragonblad i vinäger (finns i glasburk) och smör. Koka morötter, låt dom rinna av sig. Mixa morötterna till en puré, blanda ner dragonvinägern och mixa ner smör. Smaka dig fram. Salt och peppar.

 

En annan snabbvariant på fuskbearnaise är att blanda creme fraiche ihop med dragonvinägern. God att äta kall.

Fusk bearnaise Recept

 

 

 

Annonser