Körsbärssorbet …

Körsbärssorbet Recept
Grannen kom över med en massa goda frukter och bär häromdagen. Då vi inte hann äta upp allting på en gång fick bigaråerna bli en sorbet.
Jag valde att hälla över min sorbet direkt i glasen. Blir ca 4-6 glas. Beroende på storlek.

 

 

1 dl strösocker, 1 dl vatten, ca 50 st bigaråer, 1 msk saft från citron, 2 äggvitor

 

Sockerlag: Koka vatten och socker i en kastrull till sockret löser sig. Låt svalna.

Ta ur kärnan ur bären. Mosa bären i en mixer. Blanda ner citronsaften i mixen. Blanda ihop sockerlagen och bigaråerna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd runt i sockerlagen/bigaråerna. Häll över i en glassmaskin och låt snurra i ca 30 minuter innan du häller över det i glas eller en bunke. Kolla efter en stund att det inte har skiktat sig. I så fall rör runt i glaset/bunken.

 

Annonser