Blåbärsglass med vit choklad …

Blåbärsglass vit choklad Recept
Efter en tur i blåbärsskogen fick blåbären äran att bli en blåbärsglass. Inte dumt. Inte dumt alls faktiskt.

3 äggulor, 1,2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2,5 dl mjölk 3%, 2 dl vispgrädde + Blåbär & vit hackad choklad (ex Marabous Vita med vaniljsmak)

 

Börja med att blanda mjölk och blåbär (jag tror att jag hade ca 2 dl bär). Mixa och låt stå dra till sig en stund. Häll mjölken genom en sil för att få bort alla rester. Mät upp 2,5 dl blåbärsmjölk.

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Tillsätt blåbärsmjölken (2,5 dl) under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30-40 minuter. Hacka chokladen i lagom bitar. Dessa hällar man över i slutet i glassmaskinen för att blanda runt. Häll sen över i en burk och låt stå ytterligare några timmar i frysen.

Ingen glassmaskin? Ingen fara. Gör likadan som ovan men häll över i en bunke och in i frysen direkt. Dock måste man blanda runt några gånger innan glassröran fryser.

 

 

 

 

Annonser