Min mammas Blåbärspaj …

Mammas blåbäspaj

Många har med sig en blåbärspaj hemifrån. Det här är min mammas recept.
Antingen kör man den vanliga pajformen, eller så kan man göra mindre portionsformar som jag har gjort på bilden. Alla får varsin paj.

3 dl vetemjöl, 4 dl havregryn, 2 dl socker, 2 tsk bakpulver, 200 gram smör, blåbär och ev lite potatismjöl

Blanda ihop alla torra ingredienser först. Arbeta sen ihop blandningen med smöret. Om blåbären är frysta, blanda runt dom med lite potatismjöl så att det inte blir alldeles för mycket vätska i pajen. Fyll botten och upp på kanterna med pajdeg. Tryck till lite. Häll i blåbären i formen och smula sen över deg ovanpå.

In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills det har fått fin färg.

Serveras ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

 

Vågar du testa något annat än blåbär?

Nyfiken på bananpaj? Klicka på nedan länk.
//ullanbullan.wordpress.com/2013/05/09/bananpaj-med-choklad/ 

 

 

Annonser