Lammracks med Citroncouscous …

Citroncouscous Lammracks

Lammrack

För fyra personer.  Här behövs inga exakta mått eller ingredienser. Ändra efter ditt tycke och smak och se detta recept som lite inspiration till egen fantasi.

Lammracks, salt och peppar
Couscous: 2,5 dl couscous, 1 msk finrivet apelsinskal, 1 msk finrivet citronskal, 3 3/4 dl vatten, 2 msk kycklingfond, 1 zucchini, ruccola, ev nötter/gula russin att strössla över
Citrusdressing: 2 msk olivolja, 0,5 dl pressad apelsinsaft, 2 msk citronsaft, 2 tsk honung, 1 tsk flingsalt och lite svartpeppar

 

Lägg fram lammracksen och låt få rumstemperatur. Salta och peppra. Alt grillar man dessa på grillen eller så steker man dom i stekpanna tills dom har fått färg och sen in i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är ca 60 grader.

Lägg couscousen i en skål och tillsätt apelsin- och citronskal. Koka upp vatten och fond. Häll över couscousen och låt den dra i ca 10 minuter under lock. Skär upp zucchinin och stek den så att den blir mjuk. Riv ev över lite citronskal under stekningen.

Blanda ihop citrusdressingen. Behövs inga exakta mått. Höfta på lite. Ev överbliven citron, lägger man också på grillen.

Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda ner zucchinin och ruccola och häll över citrusdressingen och blanda om. Klart.

 

Rester?
Lika gott dagen efter när den har stått och dragit till sig lite extra. Jag serverade den då rumstempererad med grillad kycklingfilé till. Också en bra kombination!

 

 

Inspiration: Allt om Mat

 

Annonser