Kokosglass i kokosnöt …

Kokosglass Kokosnöt recept

Här kommer en glassfavorit – Kokosglassen!
Jag har inte använt färdig kokosmjölk utan jag har kokat upp mjölk med kokos som jag sen har silat bort. Det blir en väldigt rund och fin kokossmak. Och näe, hemmagjord glass blir inte vit tack vare äggulorna.

3 äggulor, 1,2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2,5 + 3,5 dl mjölk 3%, 2 dl vispgrädde + kokos

 

Koka upp mjölken med en massa kokos. Låt den sen svalna. Sila sen bort kokosen. Det är dock bara 2,5 dl mjölk som skall användas i glassröran men en del försvinner i uppkoket med kokosen.

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Tillsätt mjölken (2,5 dl) under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner de övriga ingredienserna (ej kokos) i den vispade grädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30-40 minuter. Strö i lite kokos i slutet som får blandas runt.  Inte för mycket. Häll sen över i burk (alt direkt i en kokosnöt) och låt stå ytterligare några timmar i frysen.  Har man ingen glassmaskin lägger man det i en burk direkt, men får ta ut den några gånger och röra runt i den innan den stelnar.

 

Extra kul är att servera glassen i en kokosnöt såklart …

Tips! Det kan nog också var gott med små bitar av mörk choklad i blandningen.

 

 

Annonser