Kokosmousse med bär…

Kokosmousse recept

Kokosmousse med bär. Man behöver något fräscht som bryter av kokosen.  Enkel att göra. Sånt är extra gott. Serveras i glas, eller som fyllning i en tårta.

2 dl fet creme fraiche, 2 dl socker, 1,5 dl kokosflingor, 2 dl vispgrädde + Bär

Blanda creme fraiche och socker. Vispa ett tag tills det tjocknar och liknar vispad grädde. Rör ner kokosflingorna och blanda väl. Plasta in bunken och ställ in i kylen över natten för att dra in smakerna ordentligt. Dagen efter: Vispa grädden hårt och vänd ner i kokosblandningen. Häll upp i glas, eller bred ut över din tårta.

Vill man, kan man torrosta lite kokos i en torr stekpanna och strö över vid servering. Låt dock kokosen svalna först så att den inte smälter blandningen.

 

Inspiration: Cup-the-Cake

Annonser