Mönster & text på rulltårta …

Mönstrad Rulltårta mönster
Mönster rulltårta blommor gula

Det här var riktigt roligt!! Och extra kul eftersom det var så enkelt. Trixet är att man blandar två olika röror med olika färg. Nu är det bara att ladda upp med olika färger och göra roliga mönster. För det här var inte sista gången.

Dekorsmet: 1 äggvita, 40 gram vetemjöl, 30 gram strösocker (1,1/4 dl), 30 gram rumsvarmt smör

Rulltårtan: 3 ägg, 1,5 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk vatten + önskad fyllning

 

Vispa ihop dekorsmeten och häll i önskad färg. Häll över i en plastpåse som du klipper ett litet hål i hörnet på. Spritsa ut på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen en stund.

Börja sen med smeten till rulltårtan. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och blanda sen ner det försiktigt tillsammans med vattnet och häll i önskad färg.

Ta fram arket med ditt fina mönster. Häll över smeten över konstverket. Om det är blommor lika ovan, se till att det hamnar i hålen. In i ugnen i ca 5 minuter i 250 grader. Låt svalna. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper. Bred ut önskad fyllning. Ex bär eller sylt. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Ställ in i kylen en stund för att sätta sig.

 

Vill du skriva namn/text på rulltårtan?
Gör såhär, skriv namnet med en svart penna på ett bakplåtspapper. Vänd sen bakplåtspappret upp och ner och använd som mall. Du skriver bakvänt men blir rätt när man vänder kakan.

 

Mönster rulltårta blommor blå gul

Rulltårta med text Recept Rulltårta med text

 

Recept på dekorsmet från Linus Creative Kitchen

 

Annonser