Egen chokladglass med Valnötter & Marshmallows …

Egen chokladglass valnötter marshmallows recept

Jag är en stor älskare av glass. Jag köper både färdiga och gör egen. Det roliga med egen glass är att man kan smaksätta den precis som man vill. Och visst känner man skillnad på hemgjord och köpt glass. Men bara positivt. Det blir mer riktiga smaker. Man känner grädden och smakerna på ett annat sätt.

Och det här måste jag skriva på en egen rad så att det syns tydligt – Det är inte svårt att göra egen glass!

 

3 äggulor, 1,2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2,5 dl mjölk 3%, 2 dl vispgrädde
+ Kakao, valnötter, marshmallows och för den som vill ha ännu mera gott, tar även lite hackad mörk choklad och blandar i

 

Jag började med att rosta nötterna i en torr stekpanna så att dom hinner svalna.

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Blanda ner lite kakao i mjölken. (Den skall vara lite stark och besk för det blir bra sen när man har blandat ihop allting med det andra). Tillsätt mjölken under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner äggröran i den vispade grädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30-40 minuter. Häll ner dina önskade ingredienser på slutet och låt dom snurra några varv. Häll sen över i burk och låt stå ytterligare några timmar i frysen.

Har man ingen glassmaskin så går det nog lika bra ändå. Blanda ihop lika ovan och lägg över i en burk. Ta ut den efter en stund och rör runt i den och sen in i frysen igen.

 

Vill du toppa med lite choklad- eller kolasås?
Klicka här för recept

 

 

 

 

Basilikaglass med avokado
Basilikaglass – Klicka här för recept

 

Glass i citron
Citronglass – Klicka här för recept

 

 

Grundreceptet för glassen – Philips

 

 

Annonser