Lakritsmousse med hallongelé …

Lakritsmousse Hallongelé

Den här moussen kan man självklart även göra utan en hallongelé ovanpå.

Lakritsmousse: 185 gram vit choklad, 2,5 dl vispgrädde, 3 äggulor, lakritsessans/ lakritspulver eller liknande smaksättning, svart karamellfärg

Hallongelé: 3 dl frysta hallon, saften från 1 citron, 1 dl socker, 2 gelatinblad

Strössel ovanpå: lakrits eller hallon eller något annat kul

Lakritsmousse: Smält chokladen över ett vattenbad. (Jag tycker att vit choklad beter sig väldigt konstigt när den skall smälta men den fungerar ändå när man blandar ut den med vispgrädden).

Hällde ner några droppar lakritsessans i den ovispade grädden. Hällde även i några droppar svart karamellfärg i grädden innan jag började vispa den. Vispa grädden hårt. Då jag tyvärr hade en dålig karamellfärg blev det blaskigt grått i grädden så jag hällde ner lite droppar i äggulorna också och blandade runt. Hällde även i några extra droppar lakritsessans här. Sen blandade jag den vispade grädden och äggulorna. Rör försiktigt ner lite smält choklad och rör om. Ta lite till och så blanda sen ner resten. Häll upp i glasen. Klart. Ställ in i kylen och låt moussen stelna till sig lite.

Hallongelé: Lägg gelatinet i kallt vatten i några minuter. Mixa hallonen och passera massan genom en sil. Tillsätt citronsaften och socker till de passerade hallonen. Värm såsen i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och lägg ner det i den varma hallonsaften. Värm försiktigt tills gelatinet har smält. Ställ kallt en liten stund. Fördela sen gelésaften över lakritsmoussen. Krångligt? Skippa hela proceduren och låt bara hallonen rinna av sig lite och lägg dom över moussen.  Källa hallongelé: Tidningen bakat

 

 

Annonser