Citronkräm med pepparkaka …

Citronkräm Vit choklad citron Recept

Syrlig och fräsch kräm med god krispig pepparkaka. Räcker till ca 6-8 små glas, lika bilden. Har man inte pepparkaka hemma så går det såklart med någon annan typ av smakrik kaka.

1 dl pressad citron, 2 ägg, 4 äggulor, 1,1/4 dl florsocker, 100 gram vit choklad, 75 gram smör, några pepparkakor till strössel

Värm citronsaften i en kastrull. Vispa ägg och äggulor med florsocker och rör ner i den varma citronsaften. Värm blandningen under vispning tills den tjocknar.

Riv chokladen grovt på rivjärn eller hacka den i bitar. Rör ner den i den varma citronkrämen. Skär smöret i tärningar och rör i så att det smälter. Fördela blandningen i glasen. Ställ glasen kallt för att stelna. Strö över pepparkaka vid servering.


Källa: ICA

 

 

Annonser