Saffransskorpor …

Saffransskorpor

100 gram smör, 2 påsar saffran, 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1,5 dl hackad sötmandel

Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter i 175 grader. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Källa: Leila Lindholm

 

Klicka här för recept på Pepparkaksskorpor!

 

 

Annonser