Saffransrutor med mandelmassa …

Saffransrutor med mandelmassa

I år blev det rutor istället.

Bullar: 50 gram smör, 2,5 dl mjölk, 25 gram jäst för söta degar, 1,1/4 kesella kvarg, 2 påsar saffran, 2 krm salt, 1 tsk stött kardemumma, 3/4 dl socker, 8 dl vetemjöl

Fyllning: 150 gram riven mandelmassa, 75 gram rumsvarmt smör, 1 dl mandelspån

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 15 min. Platta ut degen (35×25 cm) på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mandelmassa och smör, bred ut det över degen. Strö över mandeln. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 225 grader.
Källa: Arla

 

 

Annonser