Västerbottenrutor på smördeg …

Västerbottenrutor smördeg

Västerbottenost och smördeg. Kan ju inte bli annat än gott.

1 rulle kyld smördeg, 3 ägg, 2 dl creme fraiche, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, 150 gram riven Västerbotten

Topping: Rödlök, rom, creme fraiche/smetana

Rulla ut smördegen och lägg den i en ugnssäker form, ca 20×30 cm. Skär till kanterna så att de går 2-3 cm upp på formens kant. Nagga smördegen väl med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader. Om smördegen reser sig i ugnen går det bra att trycka till den med en stekspade efter gräddningen så att botten blir platt.

Vispa ihop ägg och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner osten och häll smeten över smördegsbotten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.

Skär i bitar och lägg på toppingen.

Källa: Allt om mat

 

 

 

Annonser