Brownie med kakbotten …

Brownie Oreokaka Glass

Vi kan väl säga såhär, ett säkert kort!
En chokladgod brownie ovanpå en mjuk kakbotten med chokladbitar.
Fantastiskt gott säger jag.

Kakdeg: 150g smör (rumstempererat), 1,5 dl farinsocker, 1,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 0,75 dl mjölk, 5 dl vetemjöl, 0,5 tsk bikarbonat, 150 gram mörka chokladknappar eller hackad choklad  (Hackad choklad smälter, knappar behåller sin form)

1 paket Oreokakor

Browniesmet: 150g smält smör, 3 dl strösocker, 1,5 dl kakao, 1 krm salt, 2 tsk vaniljsocker, 2 stora ägg, 1,25 dl vetemjöl

Använd en plåt med höga kanter, ungefär 25×25 mm. Täck den med bakplåtspapper.

Börja med kakdegen. Vispa rumstempererat smör, farinsocker, strösocker, vaniljsocker och mjölk till en krämig röra.

Blanda vetemjöl och bikarbonat i en separat skål. Blanda väl. Vänd försiktigt ner chokladen. Fyll plåten med ett jämnt lager av kakdeg. Placera ut Oreokakorna med lite mellanrum över kakdegen. (se nedan bild)

Browniesmet: Smält smör i en kastrull. Tillsätt sedan socker och kakao. Vispa ihop och ta sedan bort kastrullen från plattan. Tillsätt salt, ägg och vaniljsocker och blanda väl. Blanda ner mjölet till en jämn smet. Häll den färdiga browniesmeten över kakdegen och Oreokakorna. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min. Känn efter med en provsticka. Browniesmeten ska vara kladdig, men inte rinnig.

Servera med glass och chokladsås!

OBS! Nedan bild är en dubbel sats av receptet. Då håller inte 30 minuter i ugnen utan man får kolla med en sticka då det behövs längre tid.
.
Brownie Oreo Kakbotten Recept
Källa: Bakfrossa
Annonser