Päron i kolasås …

Päron i kolasås

Kommer så väl ihåg när mamma gjorde såna här tråkiga päron när vi skulle får besök. Så jag undrar lite, om det här inte är lite mer en vuxendessert. För nu är det ju så gott.

Antingen kokar man allting tillsammans i en panna på spisen eller så kokar man kolasåsen först och sen håller över den i en form med päron och häller mandelflan över och sen in i ugnen. Gör som du vill.

Päronhalvor (Färdiga på burk, eller egna. Dock behöver egna päron en längre koktid) och så mandelflan. Serveras med vaniljglass.

Välj nedan vilken kolasås du vill använda:

Underbar Chokladkolasås
75 gram smör, 0,5 dl vispgrädde, 0,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap, 0,5 dl vatten, 2 msk kakao
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sjuda till en lite tjockare konsistens.

Goda kolasåsen
1 dl strösocker, 1 dl ljus sirap, 1,5 dl vispgrädde, 2 tsk kakao
Blanda ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka sakta i 10-15 minuter.

Kolasåsen som smakar knäck
0,5 dl rörsocker, 0,5 dl strösocker, 50 gram smör, 2,5 dl ljus sirap, 1 dl vispgrädde
Blanda samman ingredienserna i en kastrull och sjud tills det har tjocknat. Vill du har lite tjockare konsistens, häll i lite mer sirap.

 

 

Annonser