Blåbärscheesecake …

Blåbärscheesecake

Var tyvärr inte tillräckligt snabb med kameran innan vännerna högg in på kakan …

Botten: 200 gram krossade digestivekex (ca 14-15 st), 125 gram smält smör, 2 msk socker

Fyllning: 225 gram blåbär, 400 gram Cream cheese, 1 dl socker, 4 ägg, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk maizeina, 250 gram kesella vanilj, blåbär till garnering

Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut massa i en bakform med löstagbar kant (Ø 26 cm). Den skall täcka både botten och upp 4-5 cm på kanten.

Blanda samman blåbären och de övriga ingredienserna till fyllningen och rör till en smet, gärna i en matberedare så att bären krossas. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim, 150 grader.

Låt kakan svalna och täck ytan med kesella och blåbär.
Recept

Källa: Coop

 

 

Annonser