Vit pizza med Grönkål …

Pizza med Grönkål

Japp, det stämmer. Med grönkål! Min vän har länge pratat om pizzorna med grönkål och jag har förstått att dom uppenbarligen var speciella och goda. Så härom veckan när hon äntligen bjöd på dessa blev jag alldeles lycklig. Såå gott! Vi har redan, efter en del letandes efter grönkål, gjort dessa själva. Vi delade pizzorna i mindre delar och så åt vi dom tillsammans med vänner på stående fot runt köksön. Också mysigt.

Pizzadegen, blev ca 14 st (Källa Johanna Westman)
1 paket jäst, 4 dl fingervarmt vatten, 2 msk olivolja, 1 tsk honung, 0,5 tsk salt, 10 dl vetemjöl special + lite extra för utbakning

Topping
Creme fraiche, gul lök, fryst hackad grönkål, riven ost, baconskivor (delade längden på 3)

Tina grönkålen. Pressa ur lite vätska. Förstek löken så att den blir mjuk.

Pizzadegen: Smula ner jästen i bunken. Häll i en skvätt fingervarmt vatten och rör ut jästen. Häll i olivolja, honung och salt och rör om. Häll i resten av vattnet. Häll på mjöl men spara lite till utbakning. Knåda ordentligt tills du har en jämn deg. Låt jäsa i 30 minuter.

Kavla ut till 14 st charmigt lagom runda pizzor. Bred på creme fraiche, lägg på den stekta löken, grönkålen, riven ost och lägg sist på baconet. In i ugnen i 225 grader tills det har fått fin färg. Recept

Våga testa!

 

 

Annonser