Kladdkaka med bär …

Kladdkaka med blåbär

Det här var en snabb och mycket enkel kladdkaka som gick fort att blanda. Kladdigt god. Sen kan man välja bär efter smak och säsong. Ett bra grundrecept.

På bilden testade jag med blåbär och hade även i lakritspulver …

Grundrecept
100 gram smält smör, 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 nypa salt och bär, kokos/ströbröd till formen

(Det går lika bra med färska som frysta bär)

Smörj en form med löstagbar kant, Ø 22-24 cm med smör och pudra över kokos alt ströbröd. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen och häll sen över bären. Välj själv hur mycket bär du vill ha. Grädda kakan i mitten i ugnen i 175 grader ca 18-25 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den. Testa med en provsticka). Låt kakan svalna i formen.

Källa: Hembakat

 

 

Annonser